mittlivsombackpacker.blogg.se

Nu är det dags! I fyra månader ska vi ut och se världen! Vi både börjar och slutar i Asien. Därimellan kommer vi upptäcka Nya Zealand och Australien. Följ med!

Change of plans

Publicerad 2013-01-31 04:48:50 i Resan,

Vi har ändrat oss , pga att hela langkawi är fullbokat.. så eftersom det inte direkt finns några andra strändstäder på västkusten stannar vi här på lyxhotellet tills flyget hem går ;) Känns bra faktiskt , vi har inte hunnit se så mycket av KL än och nu kan vi ta det riktigt lungt plus shoppa och sola och träna hur mycket vi vill :)

Idag har vi vill därför en väldigt flexibel agenda, minst sagt haha. Skype står på min , kul!!

Kramar från oss

Lyxlivet!

Publicerad 2013-01-30 07:28:54 i Resan,

Det kaosade rejalt pa vagen hit kan man saga.. Forst hamnade vi vid fel tagstation, sedan far vi reda pa att ett tag sparat ur i helgen och att alla tag ar installda fram tills pa torsdagen.. Suck! Men vi far, av en valdigt snall man som jobbade pa tunnelbanan, vagbeskrivning till tagstationen plus instruktioner om hur vi ska ta bussar till Kuala Lumpur. Besvikelse! 

Efter en stunds bussande kommer vi antligen fram till tagstationen dar vi inser att taget visst gar! Dock om 15 minuter.. Snabba ryck. Vi halvspringer igenom immigrationen (medan alla skrattar och ber oss lugna ner oss.. svart att inte vara stressad dock) och hinner med taget som siste man! :) Det gar inte manga minuter innan konduktoren vanligt upplyser oss om att detta tag bara tar oss over gransen och dar ska vi hoppa av taget, hoppa pa en buss och aka till ett nytt tag som gar till KL. Suck igen..
 
Bussresan blir aningen langre an vi trott (1,5 h) och vi hinner tanka att det blir nog buss hela vagen till KL anda. Men det blir ett andra tag! Om an valdigt forsenade kommer vi fram i KL pa eftermiddagen, glada over att vara dar! I forrvirringen pa tagstationen far vi hjalp av en schysst kille till ratt tunnelbanestation, och nar vi kommr fram visar det sig att vart hotell praktiskt taget ligger ovanpa stationen :) Nar vi checkar in blir vi uppgraderade till en studio! Woho! Lyxlivet kan borja.. Badrummer ar nastan lika stort som Thors rum, utsikten fran 24e vaningen ar svarslagen, sangen ar kingsize, TV ar enorm, vi har eget kok och gratis wifi i rummet. Plus takpool och gym :D Behover jag saga mer?!
 
Kvallen avslutade vi i shoppingcentret som ligger i anslutning till hotellet, mycket billiga saker handlades!
 
Idag har vi utnyttjad gymet och poolen! Skont! Och frukostbuffen ska vi inte ens tala om.. mums! Nu ska vi snart ata lunch och spana in den gamla tagstationen. Sedan far vi se om vi gar pa jakt efter en tablet i elektronikcentrumet.
 
Vi har tva natter kvar i lyx, sedan styr vi antagligen stegen mot on Langkawi har pa vastkusten. Maste kolla upp bussar/flyg!
 
Bilder kan jag tyvarr inte ladda upp just nu men det kommer!
 
Manga kramar!

Redo for Malaysia

Publicerad 2013-01-28 13:59:54 i Resan,

Nu ar vi redo for att dra vidare! Planen ar att vi gar upp vid 6 imorgon, usch haha, och beger oss till tagstationen dar vi tar vart 7timmars tag till Kuala Lumpur :) Vi har kopt mat och dricka, nu aterstar bara att packa vaskorna ta en dusch och sova lite grann.

Idag har vi mest latat oss.. Hann med en bio pa dagen (Les Miserables, bra!) och lite shopping ;) Sedan chill pa rummet och en god indisk middag pa ett indiskt hak dar vi inte fattade vad vi bestallde haha. Men gott var det!

Ja vad har vi annars haft for oss har i Singapore? Mest gatt runt och kikat som jag skrev tidigare idag :) Insupit atomsfaren pa Raffles, det var nice! Merlionstatyn var knepig, men utsikten mot parisehjulet, rosbyggnaden och Marina Bay Sands hotell var finfin. Vi har atit mycket annorlunda och god mat. Sett mycket av de olika kulturkvarteren. Bra dagar i storstaden!

Godnatt folket!

Trvis!

Publicerad 2013-01-28 03:39:52 i Resan,

Hejhej!
Det var ett tag sedan. Bloggen har tvyarr inte fungerat att uppdatera av nagon anledning :( Men vi har haft det bra har i Singapore! :) Billigt ocksa jamfort med Australien haha.
 
Just nu har vi precis checkat in pa ett annat hostel, var tvugna att byta sista natten, och har verkar bloggen funka! Yey!
 
Hitills har vi hunnit med shopping, Merlion statyn, promenader i staden och langs vattnet, god mat och en Singapore Sling pa Raffles! :) Mycket skoj har vi haft! Denna gang har vi bott i de muslimska kvarteren och nu vet vi hur ett boneutropp later kl 6 pa morgonen eftersom moskeen ar ett kvarter bort ;) Kultur ar kul!
 
Imorgon aker vi tag kl 8.45 till Kuala Lumpur och Malaysia! 7 h och sedan ar vi dar! Ser fram emot det sjutk mycket eftersom vi bokade ett femstjarnigt hotell i KL igar! Tre natter pa Sunway Putra Hotel, jatack. Pool och gym och grejjer. Billigt lyxliv har kommer vi :)
 
Nu ska vi ut pa Singapores gator igen! Skriver antagligen mer ikvall Kramar

Mot Singapore!

Publicerad 2013-01-24 22:05:58 i Resan,

Godmorgon ;)
Nu ska vi snart bli skjutsade till flygplatsen! Dags for Asien igen! Kanns bade trakigt och kul pa samma gang..
Jag hoppas vart hostel i Singapore ar bra. Hor av mig nar vi landat eller sa :)
Hejda Australien!

Kram

Lata dagar

Publicerad 2013-01-23 06:55:00 i Resan,

Tanken var att vi skulle ut pa upptacksfard kring Cairns idag och se regnskog och vattenfall men det spoooregnar verkligen hela tiden.. Sa vi vantar med det och hoppas pa att vi kan gora det imorgon, var sista dag i Australien! Lite trakigt att det regnar men vi har det bra anda, nyss kollade vi pa film och hade det bra i soffan har :) Ikvall blir det antaligen lite hejdaparty pa The Woolshed, kul!

Nu ska vi forsoka hitta pa nagot annat, kanske en omgang biljard?

Har ar lite fler bilder forresten, tagna med Veerles och Milos kamera :)
 

Whitehaven beach, whitsundays
 
Great barrier reef, en sando mitt ute i havet
 
 

Manga kramar

Barriarrevet..

Publicerad 2013-01-21 09:17:00 i Resan,

.. var awesome!! :D
 
Dock blev det ingen segelbat (nagot fel pa den tydligen) utan en storre cruisebat. Vi blev lite besvikna i borjar men det hela visade sig vara valdigt bra! Vi snorklade/var i vattnet sakert 5 timmar totalt, sa kul :) Vi var vid tva stallen pa revet och vid det forsta sag vi en haj! Coolt! Aven tusen olika fiskar, bla "nemo", samt koraller. Vid det andra stallet sag vi antligen en skoldpadda!! Woho! Det gjorde verkligen var dag :) Man kande sig ratt klumpig bredvid den hehe.. Sa gracios i vattnet..
 
Jag kunde inte ta nagra jattebra bilder men ska se om jag kan fa nagra av milo (han hade en undervattenskamera) och ladda upp dem :) Annars kan ni ju blunda och se barriarrevet och alla fiskar framfor er. Superhaftigt! Vill gora om det igen nu haha.
 
Ikvall ska vi ga ut och ata, antagligen kanguruburgare - hoppas det smakar gott?!
 
Jag kan inte fatta att jag och thor aker till asien om bara nagra fa dagar!
 
Kramar!

Cairns

Publicerad 2013-01-20 12:09:00 i Resan,

Nu gar det undan har.. I eftermiddags kom vi fram hit till Cairns! :) Dock sporegnade det nastan hela vagen hit och en bra stund nar vi checkat in.. Jaja, det ar inte kallt iaf, snarare for kvavt anda.

Vad har vi haft for oss hitills? Inte sa mycket hehe. Det har mest varit kvavt och halvdaligt vader. Vi korde fran Airlie beach till Townsville igar och hittade en bra campplats att bo pa med pool. Skont! Igar hande det tyvarr en olycka da Veerle brande sig pa varmt tevatten, inte alls kul.. som tur var ser det ut att laka bra! Hon akte till doktorn nyss for sakerhets skull och han sa att det skulle laka inom 10 dagar. Bra!

Nu har vi precis atit en god middag och ska gora oss redo infor morgondagens utflykt till det stora barriarrevet!! Hoppas att det blir finare vader och att vi far se manga fina koraller och fiskar! :) Garna en skoldpadda ocksa.. Supersynd att inte Veerle kan snorkla med oss :(
 
Lite bilder fran Whitsundays:
 
 
 
 
 


Ha en bra dag! Kramar fran mig och thor :)

Whitsundays

Publicerad 2013-01-18 03:30:00 i Resan,

Igar var vi pa var cruise i Whitsundays! Saaa bra! :D hade toppenvader och vind, all mat i varlden och basta sallskapet! Snorklingen var lite sisadar men det tar vi nog igen i barriarrevet, dock var Whitehaven beach (typ topp 5 basta strander i varlden) verkligen super! Tank er en laaang 7 km vit strand pa en o med turkost vatten runtomkring i mitten av ingenstans.. HARLIGT! Dessutom fick vi se en del fiskar och stingrays dar :) Det sog dock att man maste ha stingersuit hela tiden eftersom den farliga maneten Irjukandi finns overallt.. Ingen blev brand av den som tur var, men det ar bara ca 17 pers varje ar tror jag. En toppendag hade vi i alla fall! Latt rekomenderat!
 
Nu hanger vi i Airlie beach, har nyss klippt haret faktiskt, och det ar sjukt varmt.. 34 grader men kanns som 40. Minst. Sa vi ska ga ner till lagunen de byggt for att bada! Har varit uppe sedan 7 eftersom det blir sa varmt i taltet sa ska nog skaffa lite lunch pa vagen och ha picknick :)
 
Saknar er dar hemma men snart ses vi igen :) Ha det sa bra i helgen nu! Om en vecka drar jag och thor till asien igen, tank va? Tiden gar fort!
 
Delfinmatningen:
 
 
 
Bilder fran whitsundays kommer senare :)

Delfiner + Agnes Water

Publicerad 2013-01-15 02:17:00 i Resan,

I mandags gick vi upp tiidigt (vid halv sex) for att aka till Dolphin Cove och mata vilda delfiner! :) Wow! Just dessa delfiner kommer till samma strand kl 8 varje morgon for att fa ett litet snacks av en grupp manniskor som hjalpte en skadad delfin dar for manga ar sedan - flocken kommer tillbaka av "tradition" eller vad man sager. Sa de forlitar sig inte pa manniskor men de tycker ju saklart om lite uppmarksamhet och fisk. Vi hade turen att fa se fyra stycken delfiner var av en var en unge pa 1 ar! Sot! :D

Forst fick man en chans att bara sta och titta pa dem, forvanansvart stora djur, nar de simmade fram och tillbaka och lekte med varandra. Sedan fick man ga ner en och en i vattnet och mata dem med en fisk (mamman och ungen matades for sig pga smittorisken), snabbt avklarat men kul! :)

Vi fortsatte mot Agnes Water och 1770, kom fram pa eftermiddagen och hade bara tid att sla upp taltet och laga mat innan det var helt kolsvart utomhus! Nattinatti vid niotiden redan haha. Gardagen spenderades i vagorna, surfandes! For mig och thor blev det en tretimmars surflektion :) Kul men svart! Lyckades tillslut sta upp 3-4 ganger, woho! Ska definitivt surfa igen!

Nu sitter vi pa biblioteket har i Agnes Water och snyltar internet.. Det borjade regna inatt och slutade inte forren 8 imorse sa vi ar inte direkt pa topp. Ska forsoka kora mot Airlie beach, men far se om vi kommer anda fram eller stannar over natten nagonstans :) Snart ar det dags for Whitsundays seglingen! Den 17:e smaller det, ar taggade!

Kramar fran oss!

Tillbaka!

Publicerad 2013-01-12 06:52:00 i Resan,

Ojojoj! Nu har jag mycket att beratta.. och sa lite tid ;) Kan ju borja med att saga att Fraser var saaaaa bra! :) Sjukt kul! Och valdigt varmt, stralande sol hela tiden! Mycket badande!

Forsta dagen sag vi lake mckenzie, mycket vackert! Det ar en sjo som endast bestar av regnvatten, hur coolt? Pa kvallen var det fest i lagret och vi larde kanna alla i var grupp! Kulkul!
 
 

 
Andra dagen var det Eli creek (aka hangover creek) som gallde - en sotvattens strom ner till stranden. Skont att glida nagra hundra meter i den :) Valdigt svalt vatten ocksa. Sedan tog vi en titt pa skeppsvraket som ligger kvar pa stranden sedan 1935! Sjukt egentligen.. Men haftigt :) Efter det akte vi vidare till Indian head (utkiksplats) och Champagne pools (saltvattenspooler pa stranden med bubbel i form av inkomande vagor). Bada var super! Man kunde se hur langt som helst fran indian head kandes det som.. Och skont att bada i poolerna! Ratt kul nar det bubblade som champagne omkring en ocksa :)
 
 
 
 
Sista och tredje dagen drog vi till lake wabby, vilken vi var tvugna att ga i 35 minuter till genom sanden.. haha. Men det var det vart! En riktigt cool sjo mitt ute i ingenstans.. Efter det at vi lunch och korde mot farjan tillbaka till fastlandet. Och daa.. sag vi en DINGO! En ung en, valdigt fin och ratt sot med ett "hangora".. :)
 

Nu sitter jag pa hostelet och milo och veerle ar har! :) Sa ska vara lite social tror jag, skriver mer om Fraser en annan dag jag lovar! Imorgon blir det troligtvis Agnes Water och surfing!

Hopppas ni har det bra, har har vi det toppen som ni nog forstatt vid det har laget! :) kramar


Nu kor vi

Publicerad 2013-01-09 09:13:05 i Resan,

Igar blev en harlig stranddag med picknick! :) Efter det insag vi att vi var tvugna att hitta en campingplats. Vi drog ivag mot rainbow beach for halvvags dit skulle det finnas ett stalle. Vi stannade vid en rastplats pa vagen for att laga mat, spagetti och kottfarsas ;) Gott! Sedan kollar vi, lite av en slump, bakom rastplatskomplexet och dar ligger en nice gratis campingplats! Tur va? :) Sa vi parkerar bilen och slar upp taltet dar. Sov val inte sa jattebra, behover kopa sovunderlag, men det var faktiskt ganska mysigt. Speciellt att vakna upp i soluppgangen bredvid en hage med kor och en damm med gass :)
 
Imorse kakade vi frukost dar sedan korde vi den sista biten till rainbow beach! Har ar det mest en strand, finns inte sa mycket affarer och sa, men det ar en fin strand. Hoga vagor och starka strommar var det idag sa vi tog det forsiktigt - skont att bada dock :) Nyss hade vi en safety-brifeing har pa Dingo hostel infor imorgon! Taggade!! Vi maste checka ut kl 7 och dra ivag vid 7.45 men vad gor det om man far gratis pannkakor? ;)
 
Pa Fraser Island kommer vi nog ha det suuperkul, men det finns inget internet och ingen mobilmottagning sa ni far halla ut sa skriver jag om hur bra det var nar vi kommer tillbaka! (den 12e, men jag kanske inte skriver forren den 13e for vi kommer pa kvallen)
 
Nu ska vi laga lite mat och sedan ska vara vanner aka tillbaka till Noosa och mysa dar medan vi gor Fraser :) Vi mots upp igen den 12e!
 
Kanns lite lyxigt att sova i en sang inatt har pa hostelet (natten innan och natten efter Fraser pa hostelet ingick i touren).. haha.
 
Kramar fran oss! Hor av mig/skriver sa snart vi ar tillbaka pa fastlandet!

Aterforenade

Publicerad 2013-01-08 02:16:15 i Resan,

Nu ar vi aterforenade med vara vanner! :) Sa kul! De kom igar kvall sa vi gick och firade med lite pizza ;) Nu haller vi pa och fixar infor Fraser, Whitsundays och GBR pa resebyran! Taggade!

Efter detta blir det stranden, stralande sol idag! Manga kramar fran mig och thor och australien

Fraser!!

Publicerad 2013-01-06 02:31:29 i Resan,

Nu ar det klart :D Vi (jag o thor) har bokat och betalat Fraser Island 3 dagar, 2 natter den 10-12 jan! Kul! Aven en dagstur till whitsundays (allinclusive, nice) och en dagstur till barriarrevet :) Ser fram emot allt men mest Fraser Island! Det ar ju bara nagra dagar kvar.. Kommer inte ha nagot internet da sa ni for hora om allt nar jag kommer tillbaka, hur campingen gick och om vi sag nagra dingos haha :)
 
Idag ska vi ligga vid poolen och sola till en borjan, har precis varit och handlat lunch - blir en sallad for en gangs skull mums! Milo och Veerle kommer imorgon eftermiddag nagongagn yippie sa da ska vi prata ihop oss och se till att de ocksa bokar Whitsundays och GBR :) Livet ar bra just nu!
 
Kramkram nu drar vi ut i solen istallet

Ordning och reda?

Publicerad 2013-01-05 06:30:09 i Resan,

Nu borjar vi fa lite ordning pa hur resten av tiden i Australien ska se ut, antligen! Troligtvis blir det sa att jag och Thor tar en langre tripp pa Fraser Island och sedan gor vi dagsturer tillsammans med Veerle och Milo till Whitsundays och det stora barriarrevet :) Om det nu finns nagot bra datum for Fraser! Hoppas! Sedan stannar vi langs kusten dar vi kanner for det. Jag vill i alla fall ta surflektioner i Agnes water :)
 
Idag akte vi till Eumundi market en bit utanfor stan, en stooor marknad fylld med allt ni kan tanka er :) Mysigt! Jag fyndade en silverring och Thor provsmakade allt haha ;) Det gjorde forresten jag med.. gottis! Sedan at vi thailunch och tog den overfulla bussen tillbaka. Vi har ocksa hunnit med att checka ut och in igen, det var vi tvugna till eftersom det inte fanns fler natter i 16baddarsrummet sa nu sover vi i ett 8baddarsrum. Ratt skont! Dock sog det att vi var tvugna att checka ut kl 10 och inte kunde checka in forren 14...
 
Marknaden idag:

 
 
 
Nu ska vi hitta pa nagot! Kanske en tripp till supermarketen o kopa middag..? ;)
Kram!

Lata dagar

Publicerad 2013-01-03 01:35:32 i Resan,

Vi borjar kanna oss som hemma har i Noosa haha. Har kollat upp Fraser Island och Whitsundays lite mer nogrannt idag, maste kolla med Milo och Veerle om deras budget hoppas verkligen att vi kan gora en lange resa pa nagon av dem! :)

Idag blir det stranden igen, jobbar hart pa brannan har ;) Vi har ju lite tid att "doda" innan de kommer upp hit.. Men det ar helt okej, har ju ratt mycket tid innan vi flyger fran Cairns!

Kanns som om vi borjar narma oss slutet pa vart aventyr, 1,5 manad kvar. Bade valdigt trakigt och lite skont ;P

Kram

2013

Publicerad 2013-01-01 10:53:57 i Resan,

GOTT NYTT AR!! :D Hoppas ni hade ett lika roligt nyar som vi hade har i Noosa pa stranden! 
 
Har kommer lite bilder fran senaste tiden :)
 
Det sa kallade julbordet i Christchurch, BBQ!
 
Julefteratten, pavlova och korsbar!
 
Nej, jag glomde vrida bilden. Jaja ni far vrida huvudet ;) Jag i Brisbane i alla fall
 
Stranden har i Noosa, vi gillar!!
 
 
Fan igen. Vrid huvudet ;) Jag pa stranden, nice!
 
 
 
Kram fran oss och varmen i Noosa! Imorgon blir det marknad och strandliv :) Battre kan det knappast bli?!

Om

Min profilbild

Hej och välkommen till min reseblogg! Jag heter Rakel och här kommer jag skriva allt som jag och Thor hittar på!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela