mittlivsombackpacker.blogg.se

Nu är det dags! I fyra månader ska vi ut och se världen! Vi både börjar och slutar i Asien. Därimellan kommer vi upptäcka Nya Zealand och Australien. Följ med!

Mot Noosa

Publicerad 2012-12-30 09:29:56 i Resan,

Hej dar!
Imorgon gar bussen mot Noosa pa morgonen :) Vi ar taggade infor nyar pa stranden! :D Sags att vart hostel ska ha pool ocksa, det lar bli nice! Bara solen skiner :)

Nu blir det chill med lite chips, det ar ju trots allt.. sondag. Svart att halla koll pa dagar och datum har nere haha.

Hoppas allt ar bra dar hemma och att nyarsforberedelserna ar i full gang ;) Kramar fran mig och Thor (han hoppas ni har sno!)

Bio och annat

Publicerad 2012-12-29 08:35:46 i Resan,

Idag blev det antligen av, vi gick och sag The Hobbit! :) Mysigt och bra! Se den om du inte sett den..

Vi har aven kikat runt i staden bade igar och idag. Kanns ganska liten for att vara en storstad :) Fake-beach och grejer har dom i alla fall haha. Plus mycket rea i affarerna! Kunde inte lata bli att shoppa en nyarsklanning.. nice!

Vi funderar pa att gora fraser island eller whitsundays.. Kan bara inte bestamma oss for vilken. Och nar.. Oklart nar Milo och Veerle hinner ikapp oss med bilen men antagligen inte fore den 7 januari. Kanske att vi hinner gora fraser island innan de hinner ikapp oss, de ar inte sakra pa om de vill/har rad. :( Tyvarr! Men sa ar det for oss ocksa. Det ar ratt mycket pengar som gar at pa bara ett par dagar :P Men later ju saaa roligt!

Nu ska vi norda vidare vid datorn och sedan laga middag, pasta och tomatssas ;) Hoppas ni far en trevlig lordag dar hemma kram fran oss backpackers

Brisbane

Publicerad 2012-12-27 03:47:08 i Resan,

Resan hit gick bra, dock manga timmar att doda pa Aucklands flygplats.. Inte det roligaste kanske men det gick det med. Nu bor vi i ett 20badds rum, fy. Jag kanner mig sjuk igen sa for hoppas pa att jag kryar pa mig! Inte kul att ligga i sangen nar det finns en ny stad att upptacka ju!

Det ar varmt och skont har i Australien an sa lange i alla fall :) Hoppas pa fortsatt bra vader! Imorgon om jag mar battre ska vi se The Hobbit, antligen!

Manga kramar och halsningar till er dar hemma!

NZ bilder

Publicerad 2012-12-25 03:43:00 i Resan,

Lite fler bilder kommer har, de flesta tagna med nagons systemkamera, yey! ;)
 
The haka! 
 
 
Hela basta ganget! :)
 
Julia, thor och jag efter att vi "bestigit" berget i queenstown ;)
 
Pa vag mot Mt. Cook!
 
Mt. Cook i bakgrunden, maste ju ha en hoppbild eller tva
 
Ganget pa tongariro crossing, crazy fishface!
 
Hoppas ni hade en fin jul :) imorgon vantar aussieland for oss!! Kul och spannande!
 

God Jul!

Publicerad 2012-12-24 04:18:00 i Resan,

Eftersom vi ligger lite fore i tiden har firar vi jul just nu :) Kanns inte direkt som julafton men det sags ju att det ar det. Det blir en BBQ har i den mysiga backpackervillan vi bor i :) Fick dessutom julgodis av granntjejerna, mys! Christchurch har hitills varit soligt och mysigt men inte bjudigt pa nagot sarskilt, hela centrumet ar i princip forstort sedan jordbavningen 2011. Inte sa roligt att se, det ar fortfarande avsparrat! :/ Eftersom allt troligtvis ar stangt imorgon da de firar jul har vi kopt mat sa vi star oss, mums.
 
Den 26:e flyger vi som sagt till Brisbane och ar dar i nagra dagar. Hort att det finns gratis internet dar pa resebyraer sa det lar vi anvanda!
 
God Jul! :) Och Grattis pa fodelsedagen mamma och louise :D
 
Ska forsoka slanga in lite bilder imorgon eller ikvall!
Kramar fran mig och thor

Ivag mot nya aventyr igen

Publicerad 2012-12-21 07:33:40 i Resan,

Imorgon drar vi ivag mot Mt Cook, Rangitata och CHCH. Hoppas vi far det kul och bra vader :) I CHCH blir det julfirande med The Hobbit, forhoppningsvis visar dom den den 24e trots att det ar rod dag(?)

Ikvall blir det skype med familjen o frida, mys :) Far lite julstammningsabstinens! Jag vill ocksa pynta julgran och baka pepparkakor o lussebullar!

Planen infor nyar:
stanna i Brisbane till den 31, sedan aka till Noosa pa morgonen och fira nyar dar :) (vi kunde inte hitta boende i Byron tyvarr sa det blir nog inget..)

Kramkram!

Bilder och annat

Publicerad 2012-12-20 08:28:00 i Resan,

Sadar. 2800 kr senare ar mina tander fixade. Det var lite olika problem. Dels min visdomstand som haller pa och irriterar mig till och fran, infektion i tandkottet, samt en tand med en gammal lagning som jag haft ont i. Visdomstanden spolades ren + att jag ska skolja med speciell munskolj och badda pa antiseptisk losning varje dag i 5 dagar 4ggr/dag. Om detta inte funkar fick jag antibiotika utskrivet ocksa, men det kanns redan battre sa det kommer nog inte behovas. Lagningen tog han bort och under dar fanns lite karies sa det var nog det som gjorde ont. Har nu en ny fin lagning :) Plus order om att dra ut visdomstanden nar jag kommer hem, ser inte fram emot det.. Sedan fick jag aven nagon kram mot sar i mungiporna, oklart om jag hamtar ut den dock han sa att det skulle laka av sig sjalv annars.. 
 
Nu ska jag fixa med forsakringsbolaget.. Igen.. :P Hoppas pa pengarna tillbaka.
 
Jag vet att jag inte direkt laddat upp nagra bilder harifran sa darfor kommer nagra har:
 
Aventyrsstid med en del av ganget i Blue Duck Lodge, kul! :D
 
Mt. Doom :) 
 
Blue pools vid tongariro crossing, coolt!
 
 Vacker flod
 
Ser ni salarna? ;)
 
Man kan anvanda possum-pals till mycket.. haha
 
 
Fergburger i QT! MUUMS 

Mt. Cook
 
Moneyshots..
 
QT ovanifran! :) fint va? Plus thor i en gondol
 
 
 Kraam

Baksidan av resande

Publicerad 2012-12-19 21:35:56 i Resan,

Ar att nar man har problem av nagot slag blir det 100 ggr jobbigare an hemma bara for att man ar utomlands.. Suck.

Jag har haft lite ont i en tand (plus att mina visdomstander har en vaxtsprurt, aj) sa idag blir det tandlakaren. Ska forsoka fa tillbaka alla pengar fran forsakringen men vi far val se.. Bara mina tander bli bra igen ar jag glad! :) Dessutom sag jag idag pa mejlen att jag fatt min semesterersattning, det visste jag inte att jag skulle fa sa det var en glad overraskning! :)

Jo sa nu ska vi ga och hitta en tandlakare har i QT. Onska mig lycka till!

Queenstown

Publicerad 2012-12-19 00:35:42 i Resan,

Vi gillar queenstown!! Sa bra! :) Mysig stad omgiven av vackra berg och en stoor sjo, plus bra uteliv och gott kak kan det bli battre? Vi vill inte lamna NZ.. Dock kommer det bli jatteskoj om vi moter upp Milo och Veerle och reser tillsammans med dem :) Forresten de forlovade sig i forrgar, nar de gjorde Nevis swing (bungyswing), sa kul! :)

Nu sitter vi i var van Lauries svit och njuter lite innan lunch.. Nice! :) Det ar soligt och perfekt for en promenad och en mysig lunch nagonstans! Eftersom vi far gratis middag pa vart hostel sa kan vi lyxa lite pa lunchen ibland ;)

Hoppas snon ligger kvar dar hemma och att julstammningen infunnit sig! Kramar fran oss, vi hors snart igen

Adrenalin..!

Publicerad 2012-12-17 06:50:00 i Resan,

Idag hoppade jag bungyjump ocksa!! Herregud vad laskigt det var.. Laskigare an fallskarmshopp alla dagar i veckan! Men kul och adrenalinpumpande!! :D
 
Hoppet:
 
 
Annars har vi det fortsatt bra :) Tyvarr var vadret jattedaligt i FJ sa det blev inte sa mycket gjort dar.. Battre blev det i Wanaka da fick vi lite sol. Badade dock inte i sjon som vissa andra.. Kallt!
 
Nu ar vi i Queenstown tom den 21 (for er) sa om nagon vill prova att skypea ar detta bra dagar! Hor av er via facebook eller mejl sa ska vi forsoka kolla!
 
Kramar fran mig och Thor

Franz Josef

Publicerad 2012-12-14 11:40:52 i Resan,

Internet igen..hej! Vi had det asbra har hoppade fallskarm I Abel tasman national park for nagra dagar sedan!!! Bast!! :D sa roligt och lite laskigt ;) ni far she bilder nagon dag.. Nu ar via vid Franz josef glacier, hoppas pa bra vader imorrn sa via kan promenera och kika pa den :) 
 
Vi har hunnit med wellington, picton, abel tasman, black ball och idag franz Josef sedan sist. Tiden gar foort!! Saknar er kramar! :)

Mt. Doom / Tongariro Crossing

Publicerad 2012-12-09 09:42:23 i Resan,

Vi har det fortsatt super har i NZ! :) Idag gjorde via Tongariro crossing, dar mt Doom fran Sagan om ringen ligger :D hur coolt!? Valdigt! Tyvarr kunde vi bara klattra hogst upp langs rutten o sedan vanda tbx pga ett utbrott nyligen (Alla vulkaner langs crossingen ar aktiva..) men det gjorde inte sa mycket. Vi hade basta utsikten over bergen + de bla grona "sjoarna" :) sa fint! Men lite laskig pa vagen upp, sa brant! Hela bestigningen tog ca 6 timmar inkl. lunch. Traningsvark imorrn! ;P 
 
Nu ska via sova, helt slut! Imorgon aker vi till wellington :) kramar

Hej varlden!

Publicerad 2012-12-07 04:36:00 i Resan,

Jo vi lever, internet suger bara vaaaldigt mycket har.. Efter Hahei har vi hunnit med Raglan, Waitomo caves, cultural stop, Rotorua och ikvall sover vi har i Taupo. Gratis internet i en timme nar man bor har yey! Sa jag passar pa!
 
Raglan var riktigt nice, dock surfade inte vi spar det till Australiens varma strander ;) Vi bodde ute i bushen vilket var kul. Kollade pa film och hangde i tvrummet i regnet, alla i ganget ar sa trevliga :)
 
Jag blev forkyld sa det blev ingen caving for mig, dock gjorde thor tomotomotoobing vilket han gillade :) Man akte runt nere i grottorna i en typ badring samt klattrade runt och utforskade :) Jag tog en torr utflykt med en promenad och tva grottor (en via bat och en via promenad), valdigt nice faktiskt! Vi sag manga glowworms som stallet ar kant for, de lyste upp grottorna som stjarnor pa himlen.. Fint!
 
Vart cultural stop involverade Maori folket, vi stannade i deras spirithouse en natt och fick ata middag + uppleva deras kultur en kvall. Killarna larde sig haka och vi tjejer poi. De dansade och sjong for oss :) Kuuul!
 
I Rotorua gjorde vi inget speciellt (vissa tog mudbaths och kollade pa olika typer av geologiska aktiviteter, hela staden luktade prutt.. haha) men har i Taupo tankte vi hoppa fallskarm! Men tyvarr var vadret for daligt.. :( Jaja vi far fler chanser langs vagen :) Har hort att Franz Josef ar ett fint stalle.. Far se!
 
Hoppas allt ar bra hemma :) Har ar det toppen! Ikvall ska vi kaka chilli med alla och kanske ta en eller tva ol, det ar ju fredag trots allt! Imorgon bar det av mot Blue Duck Lodge, ska var superfin natur dar sa det ser jag fram emot. Man kan gora alla mojliga saker dar men det sjukaste var att man kan jaga getter.. Tydligen en pest har i NZ som de forsoker utrota? Jaja. Vi far se om det bli nagon getcurry till middag..
 
Bilder:
 
Var buss (som dock gick sonder idag.. vi fick en ny vit en)
 
 
Hahei, cathedral cove vackert!
 
Hot Water Beach
 
En ko :)
 
Utanfor Maori-huset, hela gruppen!
 
 
KRAM, jag skriver sa snart jag har mojlighet

Hahei och hot water beach

Publicerad 2012-12-04 07:34:48 i Resan,

Forsta dagen pa bussen gillar det an sa lange!! :) Manniskorna ar trevliga och vadret ar helt ok. Vi har varit vid hot water beach idag saa coolt, dock badade jag inte utan doppade bara fotterna.. (Man gravde sitt eget badkar i sanden)

Nu ska vi ha BBQ! :) Mums! Hors mer nar jag kan! Kraaam

Auckland

Publicerad 2012-12-02 09:46:00 i Resan,

Nu ar vi incheckade pa vart hostel i Auckland :) Har aven lyckats laga en knapphandig middag!
 
Allt har gatt bra, dock var vart flyg till sydney forsenat sa de fick satta oss pa ett tidigare plan for att vi skulle hinna med flyget till auckland fran sydney. Och tur var det! Vi hamnade pa lyxplanet :) niiice! Inte mycket somn dock, blir ju sa konstigt med tidszoner.. Nu ar klockan nio pa kvallen har och thor har redan somnat. Jag forsoker halla ut lite till! (det ar +12 h skillnad fran sverige om ni undrar) Det ar ju 1 advent idag va? Hoppas snon ligger kvar dar hemma :)
 
Imorgon ska vi upptacka Auckland innan vi drar vidare i overmorgon med Straybussen. Hoppas pa battre vader da! Idag var det blasig och kallt (eller ja, runt 20 grader sa kallt for oss..) tyvarr. Jag vet inte nar jag kommer ha tillgang till internet nasta gang sa ni far halla tillgodo med detta inlagg tills vidare, vi mar troligtvis bara bra och har det hur kul som helst nagonstans i NZ ;) 
 
Lite bilder fran resan hit:
 
Bussen mot phnom penh, folk satt i gangen pa sma utfallbara stolar..
 
Thor stottar en sk. bro i Singapore haha
 
Ett hotell i singapore, ser ut som en bat ovabnpa tre hoghus.. Crazy!
 
 Kram sa lange!!

Singapore

Publicerad 2012-12-01 08:10:52 i Resan,

Nu sitter vi pa vart hostel i vantan pa flyget. Vi har gjort lite sightseeing men inte sa langt fran hostelet, det borjde regna och da gick vi tillbaka. Vi hann med att se floden, shoppinggator, tva tempel och massor av byggnader ;)

Det ovardaste var att igar nar vi tog taxi fran flygplatsen (trotta, slitna etc mitt i natten) hittade inte taxichaufforen fram till vart hostel. Gah. Sa han tog fram kartboken och borjade leta.. I ca 10 min. Innan vi forbarmade oss och anvande GPS som satt sa fint rakt framfor honom.. Nar vi val kom fram hade han mage att ta betalt for hela tiden, trots att han sjalv orsakat forseningen, ca 150 kronor!! Vi orkade inte braka sa vi betalade. Sura backpackers hehe. Nu ska vi ta skytrain istallet, for 20 kr/pers, till flygplatsen. Mycket battre! :)

Hoppas ni far en fin dag!

Om

Min profilbild

Hej och välkommen till min reseblogg! Jag heter Rakel och här kommer jag skriva allt som jag och Thor hittar på!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela