mittlivsombackpacker.blogg.se

Nu är det dags! I fyra månader ska vi ut och se världen! Vi både börjar och slutar i Asien. Därimellan kommer vi upptäcka Nya Zealand och Australien. Följ med!

To do - lista

Publicerad 2012-09-30 14:23:00 i Resan,

Ojoj snart brinner det i knutarna.. Bara 2 veckor kvar!!! Och jag som har en miljon saker kvar att fixa, haha. Eller nja. Men det känns som om det är en hel del grejer jag måste få ordning på. Typ detta:
 
x Myggnät
x Regnskydd till ryggan
x Utskrifter av alla flighter/bokningar
x Adapter
x Provpacka ryggan
x Smidig resehandduk
x Solkräm
x etc etc
 
En bra sak är iaf att vi fixade rätt mycket av reseapoteket nyligen :) Det var 20% på hela köpet häromdan på apoteket i gsunda centrum, wiho tänkte vi och slog på stort! Resorb, magtabletter i oändlig variation och handsprit var några av inköpen. Typiska "braåha" prylar!
 
Både längtar och intelängtar tills fredag då vi säger hejdå till alla! Det kommer bli superkul och mysigt men samtidigt blir det så verkligt att vi inte kommer ses på ca 4 månader...

City life

Publicerad 2012-09-25 22:06:51 i Resan,

Nu (igår) har vi fixat boende i Bangkok oxå :) Det börjar ordna sig! Vi ska bo 5 nätter på ett ställe som heter wendys guesthouse, rekommenderas i Lonley Planet (tuusen tack Frida) och verkade mysigt o prisvärt. Typ 200 kr/natten. Som hittat i centrala Bangkok tyckte vi och slog till!
 
Imorgon har jag klipptid så det är avklarat innan resan. Funderar på att kika resapotek men får se vad som hinns med denna vecka - mycket jobb på tapeten.
 
Hej!

Hejdå

Publicerad 2012-09-23 18:13:47 i Resan,

Idag satt jag och thor och fixade ett event på facebook då vi vill ha lite hejdå-mys med våra vänner innan vi drar iväg. Kommer bli sjukt kul men samtidigt sorligt, alltid tråkigt att säga hejdå.. Speciellt när man vet att blogg/mejl/skype kommer vara standard i 4 månader.. Aja man kommer ju hem igen och tiden går så fort :)
 
Nu är det soffmys med familjen som gäller, tjing!

Lite resfeber

Publicerad 2012-09-22 10:39:18 i Resan,

Oj nu är det snart bara 2 veckor tills avresa! Det börjar bli nervöst ;) Och spännande såklart! Jag dör av längtan tills vi ska åka (samtidigt som jag drömmer mardrömmar om malaria).. Men så ska det väl vara.
 
Nu har jag äntligen lyckats fixa en någorlunda bra header. Suck, det tog mig typ 25 minuter skulle behöva en grundkurs i bloggdesign!
 
Har jag förresten skrivit om vår (tänkta) resrutt? Tror inte det så här kommer den :)
 
Asien-Nya Zealand-Australien-Malaysia
 
Lite mer detaljerat:
 
Thailand-Laos-Vietnam-Kambodja-Singapore-Auckland-Christchurch-Brisbane-Byron-Cairns-Malaysia-Kuala Lumpur
 
Ungefär så. Vi åker 11 okt och kommer hem 16 feb :)

Dags att komma ïgång

Publicerad 2012-09-21 10:46:20 i Resan,

Är inte alls nöjd med designen ännu men det får jag ta en annan dag.. Nu kommer ju mitt första riktigt inlägg i denna blogg!
 
Igår satt jag och Thor och letade billiga flygbiljetter ut ur Thailand. De har en lag som säger att man måste kunna visa upp en utresebiljett när man reser in i landet (så att de inte tror att man ska stanna i femtioelva år).. Därför tänkte vi från början köpa en billig tåg/buss biljett över gränsen och sedan bara strunta i att använda den (vi kommer ju resa ut ur thailand bara några dagar efter vi landat i Bangkok men vi vill gärna inte behöva bestämma allt nu såhär i förväg) men det finns inga legitima siter för sådan. Allt köps på plats. Typiskt asien va ;)
 
Så då kollade vi på flyg. Airasia hade rätt billiga men det kändes ändå jobbigt att slänga bort en flygbiljett för 600 kr. Airasia flyger inte till Laos, där vi kommer att börja vår genomresa i Asien. Som tur var tittade jag runt lite och hittade ett forum där det pratades om Nokair. Yes!! De flyger till Laos och det var skitbilligt tänker vi. (ca 400 kr) Men vi ser sen att de flyger till Thailländska gränser för att ta en över till Laos med buss.. Vi chansar dock på att dessa biljetter gäller eftersom vi har bokat resan ända fram till Vientian i Laos. Hoppas!
 
Sedan lyckades vi även fixa turistvisum (ETA) till Australien. Eller tja vi har inte fått bekräftelsen eller betalat något än men det skulle komma på mejl. Har sett att det kostar 600 kr men vi såg inget på ETA sidan om när/hur betalningen skulle ske.. Konstigt. Det är i alla fall knappast gratis.
 
 

Om

Min profilbild

Hej och välkommen till min reseblogg! Jag heter Rakel och här kommer jag skriva allt som jag och Thor hittar på!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela